Ergotherapie Eemheuvel dementie vriendelijk

Samen dementie vriendelijk is een initiatief van onder andere Alzheimer Nederland. Het doel is zoveel mogelijk mensen bewust te maken hoe je mensen met dementie kunt helpen.

Doordat Nederland steeds ouder wordt, ontwikkelt inmiddels 1 op de 5 mannen een vorm van dementie en bij vrouwen is dat zelfs een op de drie. De kans dat je er zelf mee te maken krijgt, binnen je familie of op straat is steeds groter. In Leersum is afgelopen najaar door Nico Spierenburg, manager van Albert Hein Leersum, een training voor ondernemers in Leersum georganiseerd. Hieraan hebben we als ergotherapeuten van Ergotherapie Eemheuvel deel genomen. Hierbij hoorde onder andere een online training. 

Als ergotherapeuten zijn we al getraind in het omgaan met mensen met verschillende aandoeningen, waaronder dementie. Toch was het leerzaam en waardevol om deze training met elkaar te doen, andere ondernemers te ontmoeten en verhalen uit verschillende hoeken te horen.

Samen sta je sterker! 
Heb je te zelf te maken met dementie of ben je mantelzorger van iemand met dementie, en ervaar je moeilijkheden in het uitvoeren van dagelijkse handelingen? Neem gerust contact op met een ergotherapeut. Deze is specialist in het zoeken naar mogelijkheden om waardevolle activiteiten uit te blijven voeren. Zodat de persoon met dementie zo lang mogelijk zinvolle dag besteding ervaart.

Lees meer over onze specialisatie: dementie
Terug
Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »