Over ons

Wij zijn Ergotherapie Eemheuvel, een eerstelijns ergotherapie praktijk voor de regio Eemland (Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude) en Utrechtse Heuvelrug (Leersum, Amerongen, Maarsbergen, Maarn). Graag stellen wij ons aan u voor.


Astrid Guit

Astrid Guit (praktijkhouder)

Ik ben ergotherapeut vanaf 1998. Ik wilde altijd al graag met mensen werken. Dat is gelukt. Ergotherapie is een ontzettend mooi beroep waarbij je dichtbij de client staat en probeert om samen de kwaliteit van leven te verbeteren.

Ik vind het een uitdaging om een behandeling op maat te geven. Omdat ieder mens op zijn eigen manier met klachten omgaat en andere wensen heeft. Mijn specialisaties: Niet Aangeboren Hersenletsel/cognitieve revalidatie, reumatische aandoeningen, kwetsbare ouderen, Parkinson, Post-covid, belasting-belastbaarheid

In het dagelijks leven vind ik het leuk om te wandelen met mijn honden en trek er graag op uit met mijn man en kinderen. Ik hou van tuinieren, lezen en onderhouden van sociale contacten.

agb-code: 88100129
kwaliteitsregistratie: 49901461890

Bep van Norden

Jolijn Welberg (praktijkhouder)

In 2004 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Vanaf het begin heb ik binnen de ouderenzorg gewerkt bij verschillende verpleeg- en thuiszorgorganisaties in het westen en midden van het land. De laatste jaren werk ik voornamelijk in de eerste lijn. Mijn hart ligt bij de ouderenzorg. Ik haal er voldoening uit om iemand langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen op de plek waar iemand zich het prettigst voelt. Het beroep ergotherapie sluit hier naadloos op aan. Ik ben gespecialiseerd in Parkinson (aangesloten bij parkinsonnet), oncologie, NAH, valpreventie, ouderen, belasting en belastbaarheid. Ook heb ik cursussen gevolgd op het gebied van cognitie. Hiermee ben ik in staat om te onderzoeken en observeren waar iemand tegenaan loopt in het dagelijks leven. Gaat het bijv. mis bij de planning en/of bij het organiseren van de activiteit. In mijn vrije tijd doe ik leuke dingen met mijn man en kinderen zoals naar het bos of de dierentuin. Verder loop ik hard en lees ik graag.

agb-code: 88000900
kwaliteitsregistratie: 69907471490

Aaron van 't Ooster

Aron van 't Ooster

Sinds 2020 ben ik afgestudeerd en werkzaam bij ergotherapie Eemheuvel.

Het centraal stellen van handelen en optimaliseren van de kwaliteit van leven is de kern van ergotherapie. Dit sprak mij aan en is de reden waarom ik ergotherapeut ben geworden. Ik ben gespecialiseerd in cognitieve revalidatie, COPD, Post Covid Syndroom en MS. De eerste lijn vindt ik een prachtige setting om in te werken. Doordat de behandeling in de woning van de cliënt plaatsvind is de zorg sneller op maat. De diversiteit, complexiteit en het uitgangspunt om de zelfredzaamheid zo lang mogelijk te behouden geven mij voldoening in mijn werk.

Naast mijn werk hou ik van basketballen, leuke uitjes met familie en vrienden, wandelen met mijn hond en reizen.

agb-code: 88102345
Kwaliteitsregister: 29105285590


Aaron van 't Ooster

Diane Siderius

Na jarenlang te hebben gewerkt in de (jeugd)hulpverlening als pedagogisch medewerker en pleegouderbegeleider, heb ik in 2021 mijn studie als ergotherapeut afgerond.

Mijn uitgangspunt is om op zoek te gaan naar ieders mogelijkheden en behoeftes in het dagelijks leven. Samen ontdekken wat de hulpvraag is, zo wil ik het verschil maken. Dat is ook wat mij aanspreekt aan het werk als ergotherapeut en dat geeft me energie. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het begeleiden van verschillende doelgroepen van kinderen tot ouderen, dat kan ik nu gebruiken als ergotherapeut. Ik heb als ergotherapeut ervaring opgedaan in de kinderergotherapie, ouderen revalidatie en ouderenzorg. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te wandelen, skaten en om dingen te ondernemen met mijn gezin, familie en vrienden.

agb-code: 88102795
Kwaliteitsregister: 29106051590


Aaron van 't Ooster

Margreet Morelissen

Sinds 1984 werk ik als ergotherapeut en heb in diverse werkvelden ervaring opgedaan: (academisch) ziekenhuis, revalidatiecentrum, verpleeghuis/ouderenzorg en in de 1 e lijn.

Mijn expertise ligt vooral in de ouderenzorg, bij chronische en neurologische aandoeningen, dementie en COPD. In de afgelopen jaren is het beroep sterk veranderd: beter theoretisch onderbouwd, doelgerichter en concreter. Het (cliché)beeld van de dame die met een tas vol hulpmiddelen de problemen oplost is niet meer van deze tijd! Ontwikkelingen in de gezondheidszorg en nieuwe ziektebeelden (denk aan Covid 19): binnen onze beroepsgroep wordt dit vertaald naar ergotherapeutische behandelingen en ik vind het leuk en belangrijk om hierin mee te gaan. In het werk in de 1e lijn komt voor mijn gevoel ons vak het beste tot zijn recht: in de dagelijkse concrete situatie liggen de vragen. In de eigen omgeving kan ik met de persoon (ik heb een hekel aan het woord patiënt of cliënt) die een vraag heeft optrekken, en kan ik mijn deskundigheid inzetten om iemand te ondersteunen en weer nieuwe perspectieven te bieden; om de zelfredzaamheid te vergroten of om de nadelige praktische gevolgen van een aandoening te verminderen.

Het werken blijft boeiend: ieder huisbezoek of behandeling op de praktijk is weer een verrassing, de persoon laat mij een stukje toe in zijn/haar leven. Het is mooi om dit vertrouwen te krijgen. Naast mijn werk is er ook nog een “ander leven”: ik loop en fiets graag; zing in een koor, kook graag voor familie en vrienden, ga (te weinig) naar musea en culturele voorstellingen, verdiep me in spiritualiteit en de “grote vragen in het leven” en last but not least: geniet van en met onze (uitwonende) kinderen!

agb-code: 88102795
Kwaliteitsregister: 29106051590

Aaron van 't Ooster

Karin van Manen

Sinds 1 november 2022 beantwoord ik zoveel mogelijk de binnenkomende telefoontjes en verwerk ik de aanmeldingen. Vragen beantwoorden en het bieden van een luisterend oor zijn mij op het lijf geschreven. Ook het doen van administratieve werkzaamheden past bij mij. Vooral de afwisseling is een mooie combinatie. Ik word blij als een telefonisch contact naar tevredenheid is beantwoord.

Naast dit werk heb ik mijn eigen acupunctuurpraktijk en in mijn vrije tijd fiets ik graag en lees ik kookboeken.
Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »