Ergotherapie bij Reuma en Artrose 

Bij een reumatische aandoening is sprake van ontstekingsachtige reactie van het bewegingsapparaat en de omliggende weefsels en structuren. De gewrichten zijn beschadigd of ontstoken. Bij gewrichtsontsteking kunnen de banden rondom het gewricht uitrekken, waardoor ook de stabiliteit van het gewricht afneemt. Pijn en vermoeidheid kunnen u alledaagse leven verstoren.

Met ergotherapie leert u hoe u deze activiteiten weer zo goed en zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren. De uitgangspunten daarbij zijn dat uw gewrichten zo min mogelijk worden belast om verdere beschadiging van gewrichten te beperken en uw pijnklachten afnemen. Na een intake en doelen bepaling kan de behandeling bestaan uit:

•    Gericht op gewrichtsbescherming (Joint Protection Program, JPP)
•    Adviezen om toe te kunnen passen in uw dagelijks leven. Op deze manier voorkomt of beperkt u beschadigingen/deformiteit en pijn aan gewrichten en spieren. Het is belangrijk dat u op de hoogte bent en deze toepast in uw dagelijks functioneren. (Zie ook adviezen voor gewrichtsbescherming)
•    Er zijn diverse manieren van gewrichtsbescherming, soms is het nodig om een spalkje (tijdelijk) te dragen om een gewricht te ontlasten.
•    De ergotherapeut kan voor u een spalk of brace op maat maken.
•    Ook kan het zijn dat de vermoeidheid erg op de voorgrond staat. Dan kijkt de ergotherapeut met u samen hoe u uw belasting en belastbaarheid -over de dag en de week- beter in balans kunt krijgen.
•    In sommige gevallen adviseren wij hulpmiddelen of voorzieningen zodat u meer comfort heeft en extra pijn of ontstekingsreacties vermeden kunnen worden.
Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »