Ergotherapie bij Reuma en ArtroseĀ 


Bij een reumatische aandoening is sprake van ontstekingsachtige reactie van het bewegingsapparaat en de omliggende weefsels en structuren. De gewrichten zijn beschadigd of ontstoken. Bij gewrichtsontsteking kunnen de banden rondom het gewricht uitrekken, waardoor ook de stabiliteit van het gewricht afneemt. Pijn en vermoeidheid kunnen u alledaagse leven verstoren.

Met ergotherapie leert u hoe u deze activiteiten weer zo goed en zelfstandig mogelijk kunt uitvoeren. De uitgangspunten daarbij zijn dat uw gewrichten zo min mogelijk worden belast om verdere beschadiging van gewrichten te beperken en uw pijnklachten afnemen. Na een intake en doelen bepaling kan de behandeling bestaan uit:

  • Gericht op gewrichtsbescherming
  • Adviezen om toe te passen in uw dagelijks leven. Op deze manier voorkomt of beperkt u beschadigingen/deformiteit en pijn aan gewrichten en spieren. Lees ook; adviezen voor gewrichtsbescherming
  • De ergotherapeut kan een spalk of brace op maat maken om een gewricht (tijdelijk) te ontlasten.
  • Ook kan het zijn dat de vermoeidheid erg op de voorgrond staat. Dan kijkt de ergotherapeut met u samen hoe u uw belasting en belastbaarheid -over de dag en de week- beter in balans kunt krijgen.
  • In sommige gevallen adviseren wij hulpmiddelen of voorzieningen voor meer comfort en extra pijn of ontstekingsreacties vermeden worden.


Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord Ā»