Aanmeten van spalken en braces

Sinds kort hebben we nieuwe afspraken met een leverancier Livit waarvan we een selectie van braces op voorraad hebben. Het gaat om polsbraces, polsduimbraces en duimbraces. Voor de cliënten betekent dit dat ze direct uit voorraad een brace kunnen passen en mee krijgen of kopen.

Bij indicaties zoals reumatoïde artritis en artrose kunnen de kosten veelal gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. De aanvraag voor een vergoeding verzorgen wij. Bij andere indicaties zoals carpaal tunnelsyndroom en overbelasting klachten is een vergoeding niet mogelijk maar dan kan aanschaf wel geregeld worden voor een gereduceerde prijs.

Als een standaard brace niet voldoet, kunnen we zelf van thermoplast of neopreen een brace maken. We geven daarbij altijd een draagadvies en indien nodig ook adviezen ten aanzien van het uitvoeren van activiteiten op een manier die minder belastend is. ( ergonomische advisering). Uiteraard werken we bij complexe problematiek samen met fysio en handtherapeuten.

Over het algemeen zijn cliënten met bovenstaande diagnoses al bekend bij een ergotherapeut. Een brace werd weleens geadviseerd maar om dit te realiseren moesten cliënten dan zelf op pad. Om dit traject te vereenvoudigen hebben we contact gezocht met de firma Livit. Hiermee kan de cliënt sneller en deskundig geholpen worden.
Terug
Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »