04 mei 2020

Nieuwsbrief voorjaar 2020

Ergotherapie Eemheuvel heeft in de afgelopen periode op bescheiden schaal doorgewerkt: veel online en huisbezoeken alleen daar waar het echt nodig is. En we zijn er als we van dienst kunnen zijn om de thuiszorg te ontlasten, zoals kousen aantrekken, transfers in uit bed, etc. Creatieve oplossingen! We hebben ontdekt dat we zelfs online bij passingen aanwezig kunnen zijn, zodat alleen de leverancier erbij is. Het lijkt erop dat daar binnenkort verandering in komt.

Een nieuwe medewerker midden in deze coronatijd
Graag stel ik mezelf voor. Ik ben Aron van 't Ooster en sinds februari 2020 afgestudeerd als ergotherapeut. Ik heb een frisse blik als ergotherapeut en brede oriëntatie op het vak.

Het centraal stellen van handelen en optimaliseren van de kwaliteit van leven is de kern van ergotherapie. Deze kern sprak mij aan en is de reden waarom ik ergotherapeut ben geworden. Ik heb ervaring met neurorevalidatie, ouderenzorg en kinderrevalidatie. Neurorevalidatie in combinatie met ouderenzorg heeft ten allen tijde mijn interesse gehad. De complexiteit en het uitgangspunt om iemand zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen geven mij voldoening in het werk. Naast ergotherapie houd ik van basketballen, leuke uitjes met familie en vrienden, hardlopen en reizen.

Opschaling van de ergotherapie behandelingen 
Ook wij gaan nu weer onze werkzaamheden opschalen. Het betreft dan de noodzakelijke zorg, die niet uitgesteld kan worden. Uiteraard zullen we bij aanvang altijd een zorgvuldige triage zullen doen, en handelen we conform het nu geldende hygiëneprotocol.

Ergotherapie behandeling Post Covid19:
Als zoveel therapeuten zijn ook wij aan het werk met de behandeling na Covid19. We hebben ons al aangesloten bij diverse REACH netwerken met fysiotherapeuten en andere professionals om de zorg te kunnen leveren die nodig is. Ook hebben we webinars gevolgd om ons bij te scholen.

Zo werken we nu samen met de gespecialiseerde fysiotherapeuten in www.chronischzorgnet.nl in Amersfoort, Leusden, Woudenberg en Scherpenzeel. Ergotherapie kan naast de bekende begeleiding bij hulpmiddelen, voorzieningen, val- en decubitus preventie ook hulp bieden bij:
  • Het leren omgaan met vermoeidheid, begeleiding bij opbouw van de belastbaarheid.
  • Aanleren nieuwe leerstrategieën bij cognitieve problematiek en verminderde concentratie.
  • Omgaan met verhoogde gevoeligheid betreffende prikkelverwerking etc.
  • Begeleiding naar werkhervatting
  • Ondersteuning mantelzorger.

Corona-perikelen?
Tijd voor andere dingen. Jolijn heeft namelijk haar auto versierd!
!