LSVT big

LSVT-big nu ook bij Ergotherapie Eemheuvel!!
Parkinsonpatiënten kunnen nu ook voor deze behandeling bij onze praktijk terecht.

Bep en Jolijn hebben de afgelopen maand de cursus LSVT-BIG gevolgd. Dit is een uit Amerika afkomstige intensieve revalidatietraining voor mensen met parkinson, die hen leert 'GROTER' te bewegen. De training is wetenschappelijk onderbouwd en wordt gegeven in het Meander Medisch Centrum. De therapie duurt 4 weken en is intensief. Er wordt 4 dagen per week een uur getraind in het ziekenhuis en daarnaast dagelijks een half uur thuis. Patiënten kunnen al snel tijdens de therapie dubbele afstanden lopen, knoop van de broek makkelijker vastmaken of zichzelf makkelijker aankleden, etc. Er kunnen verschillende activiteiten geoefend worden, afhankelijk van de doelen van de patiënt. Daarnaast verbeterd balans, houding, conditie en lenigheid. 

Het is belangrijk om dagelijks te blijven oefenen na afronding van de cursus. Met deze cursus sluiten we aan bij de ketenzorg die vanuit het Meander is gestart. En geven we het nabehandeltraject vorm als de therapie in het Meander is afgerond.

Terug
Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »