Aanmelden / afspraak maken
16 maart 2020

Corona update

Het kan u niet zijn ontgaan, op donderdag 12 maart heeft onze premier een persconferentie gegeven over de landelijke maatregelen die worden getroffen om verder verspreiding van het Corona virus tegen te gaan. Wat betekent dat voor uw bezoek aan ons of voor de huisbezoeken die wij bij u hebben gepland?

  • Allereerst is het belangrijk om te weten dat voor zorgverleners iets andere regels zijn opgesteld: ´Voor zorgmedewerkers gelden andere regels. Het zorgpersoneel in Nederland is essentieel bij de bestrijding van het coronavirus (COVID-19) en bij de behandeling van patiënten. Dit is een belangrijke taak die niet weg kan vallen´ (richtlijn RIVM).
  • Daarnaast vinden de ergotherapeutische werkzaamheden grotendeels plaats in uw eigen omgeving. Het instellen van stoel, rolstoel of hulpmiddelen is alleen op locatie te regelen. Wij kunnen u daarmee niet helpen als wij niet bij u komen.
  • Wij zullen onze uiterste best blijven doen om zo gewoon als mogelijk te werken, maar wel met de noodzakelijke maatregelen die daar bij horen. U mag erop vertrouwen dat wij alert zijn op lichaamsverschijnselen zoals hoesten en niezen in combinatie met koorts. Zodra wij koorts constateren, zullen wij per direct onze werkzaamheden neerleggen.

Wat kunt u van ons verwachten bij een huisbezoek?
  • Wij zullen u van tevoren bellen om te vragen of u klachten heeft. Als u klachten heeft moeten wij ons bezoek afzeggen, ter bescherming van ons zelf maar ook van de andere, soms kwetsbare, cliënten waar wij ook op bezoek komen.
  • Als u geen klachten heeft komen wij op bezoek. Dan zullen we bij u de handen wassen en zelf een rol papier en zeep meenemen. Wij doen dit vooraf aan de behandeling en aan het einde van de behandeling.
  • Ook kan het zijn dat wij u vragen om ook uw handen te wassen, om hiermee de kans op besmetting te verkleinen.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact op met uw ergotherapeut of met ons algemene nummer 085 - 001 34 60. Of mail ons via .

Terug
Bep met pensioen Beste mensen, In 2011 heb ik de Ergotherapiepraktijk opgericht en later samen met collega’s verder uitgebreid. In augustus 2020 was ik officieel al... Lees meer
Nieuwsbrief september 2021 Na een fijne zomer zijn we allemaal weer terug van vakantie. Er zijn veel nieuwtjes te melden, Stagiaire Vanaf maandag 30 augustus start onze stag... Lees meer
Ergotherapie bij COVID-19 - herstelzorg Ter informatie; onderstaande brief hebben wij met de huisartsen in de regio gedeeld. Ergotherapie stelt mensen in staat hun zelfstandigheid en draagk... Lees meer
Nieuwsbrief voorjaar 2020 Ergotherapie Eemheuvel heeft in de afgelopen periode op bescheiden schaal doorgewerkt: veel online en huisbezoeken alleen daar waar het echt nodig is. ... Lees meer