Ergotherapie bij NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)


De gevolgen van NAH

Afhankelijk van de plaats van het letsel, verschillen de uitvalsverschijnselen. De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel zijn dan ook zeer divers en voor iedere persoon anders. Er kunnen problemen zijn op zowel lichamelijk, cognitief als emotioneel gebied.

Wat kan een ergotherapeut betekenen bij NAH?
Dagelijkse handelingen kunnen opeens erg moeizaam gaan. Denk hierbij aan: wassen, aankleden, koken, huishoudelijke taken, vervoer, werk, het uitvoeren van hobby’s en sociale contacten. Tijdens de intake bespreken we bij welke activiteiten je de meeste knelpunten ervaart en welke activiteit(en) het belangrijkste zijn om weer zelf uit te kunnen voeren. Daarna volgt vaak een observatie van een activiteit. Dit alles zorgt ervoor dat we inzicht krijgen in de mogelijkheden en beperkingen.

  • Educatie en advies
  • Het aanleren van cognitieve strategieën of of eenhandigheidstraining
  • Begeleiding bij het terugkeren naar werk
  • Begeleiding bij vermoeidheid
  • Aanpassingen/ voorzieningen adviseren en begeleiden bij de aanvraag

We werken oa. met de activiteitenweger, de modules niet rennen maar plannen en zijn geschoold in cognitieve revalidatie.

Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »