COVID-19


Als zoveel therapeuten zijn ook wij aan het werk met de behandeling na Covid19. We hebben ons aangesloten bij diverse REACH netwerken met fysiotherapeuten en andere professionals om de zorg te kunnen leveren die nodig is. We volgen continue scholing om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten bij Covid-19 herstelzorg.

Ergotherapie richt zich op de volgende domeinen:
  • Begeleiden bij omgaan met vermoeidheid en bij opbouw van de belastbaarheid.
  • Aanleren nieuwe leerstrategieën bij cognitieve problematiek en verminderde concentratie.
  • Omgaan met verhoogde gevoeligheid betreffende prikkelverwerking etc.
  • Begeleiding naar werkhervatting
  • Ondersteuning mantelzorger.
Hieronder volgt de uitgebreidere beschrijving

Ergotherapie bij COVID-19 - herstelzorg
Ergotherapie stelt mensen in staat hun zelfstandigheid en draagkracht te behouden en te vergroten. Ergotherapeuten doen dit door functies, vaardigheden en strategieën te evalueren en deze in een activiteit effectief in te zetten. Dit kan door training, het aanleren van een ander manier van handelen, het inzetten van een hulpmiddel of door de activiteit of de omgeving aan te passen. Het doormaken van COVID-19 en/ of een IC-opname kunnen fysieke, psychische en cognitieve gevolgen hebben. Wanneer deze gevolgen problemen veroorzaken in de uitvoer van dagelijkse handelingen kan er gedacht worden aan het inschakelen van een ergotherapeut.

Lees verder


Ergotherapie-eemheuvel maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om onze website goed te laten functioneren, het gebruikersgemak te vergroten en de ervaring te verrijken. Lees onze Privacy Statement.
akkoord »